Deelname Gouden Spiker Festival


Evenementgegevens


De fanfare neemt op zaterdag 26 mei deel aan het Gouden Spiker Festival in Ureterp.
We moeten optreden in het 2e blok van de 4e divisie, dat is tussen 17.00 uur en 19.00 uur.
Wilt u van een mooie dag muziek genieten kom dan gerust kijken en luisteren.

In het hele land wordt een hoop aandacht geschonken aan blaasmuziek in al haar facetten. Alleen worden de festivals, concoursen en wedstrijden meestal georganiseerd voor orkesten die musiceren op hoog niveau. De amateur-orkesten en “dorpskorpsen” worden daarbij vaak vergeten.

Stichting Culturele Activiteiten Opsterland (SCAO) organiseert jaarlijks het Gouden Spiker Festival. Wij bieden amateur-orkesten een mogelijkheid tot een prachtige optreden voor publiek. Het Gouden Spiker Festival wordt georganiseerd voor Brassbands en Fanfares die uitkomen in de 5e, 4e en 3e divisie. Daarnaast is er op het festival plaats voor jeugdorkesten, incompleten orkesten en samenspeelgroepen. Deze muzikanten kunnen deelnemen aan de Festival Divisie.

Verplicht werk
Ieder jaar wordt er voor de 5e, 4e en 3e divisies een verplicht werk aangewezen. SCAO heeft al meerdere malen een compositie opdracht gegeven voor een nieuw muziekstuk. Voor de lagere divisies is de variatie aan composities niet erg groot. SCAO wil door nieuwe muziekstukken te laten schrijven hier graag een positieve impuls aan geven.

Jurering
Een vakkundige jury beoordeeld de orkesten. Tijdens het festival worden geen punten bekend gemaakt, alleen de winnaars van de trofee├źn. Het Gouden Spiker Festival kent dus geen verliezers, enkel winnaars!

Van harte welkom!
Wij bieden u een festival waar u een geweldige dag beleeft! Musiceren en plezier maken is belangrijker dan het winnen van een prijs. Natuurlijk is het fantastisch om met een beker naar huis te gaan, maar het genieten van (elkaars) muziek is waar het bij ons om draait. In onze ogen is iedereen, die het lef heeft om op het podium te spelen met zijn of haar orkest, een winnaar!

 

Het adres is:
MFC De Wier
De Telle 21
9247 BH Ureterp


Over deze site

Top